Update week 1 2023

In week 1 van 2023 wordt TextAid geüpdatet. In deze update zitten vooral een aantal extra mogelijkheden die worden toegevoegd aan de toetsmode van TextAid.

Tekstverwerker
In de toetsomgeving zal de tekstverwerkers (knop: Nieuwe tekst) worden toegevoegd in de toetsmode. Dat betekent dat leerlingen teksten gemaakt in de tekstverwerker ook kunnen inleveren bij de deler van de toets. De leerling kan nu zelf bepalen of hij/zij de antwoorden in de toets typt met de annotatiefunctie of liever de antwoorden in de tekstverwerker typt en inlevert. Ook kunnen schrijfopdrachten op deze manier gemaakt worden.

Extra ondersteunende hulpmiddelen bij de toets
Er worden meer mogelijke hulpmiddelen toegevoegd die leerlingen kunnen gebruiken bij het maken van de toets. De deler van de toets kan bij het delen van de toets bepalen welke hulpmiddelen bij de betreffende toets gebruikt mogen worden.

De volgende opties kunnen toegestaan worden tijdens de toets:

  • Rekenmachine
  • Printen
  • Spraakherkenning
  • Spellingcontrole
  • Vertalen
  • Woordenboek
  • Schrijfhulp

Uitloggen van leerlingaccounts
De meeste toetsaccounts in TextAid zijn single seat. Dat wil zeggen dat er maar 1 inlogmogelijkheid is in het account. De beheerder van TextAid kan deze accounts uitloggen. Dit moest 1 voor 1. Het wordt nu mogelijk om meerdere accounts ineens uit te loggen.

Verdere update
Het wordt makkelijker om een gekoppeld Microsoft Onedrive account te ontkoppelen. Dit kan na de update met 1 druk op de knop. Daarnaast wordt het mogelijk voor alle beheerders, dus niet enkel de hoofdbeheerder om aangemaakte groepen in TextAid te verwijderen. Verder wordt de rekenmachine in TextAid verbeterd.

Bugfixes
Diverse bugs worden met de update opgelost.