TextAid

TextAid is een online tool die u ondersteunt bij het lezen en maken van teksten. ReadSpeaker TextAid maakt gebruik van tekst-naar-spraak. Met ReadSpeaker TextAid beschikt u over zowel een geschreven als gesproken versie van uw documenten. Er is een meeleescursor aanwezig waardoor TextAid u zowel auditief als visueel kan ondersteunen.

Voorlezen van teksten
TextAid beschikt over een eigen Cloud opslag. Iedere gebruiker met een account kan zijn of haar eigen documenten uploaden en voor laten lezen. Opslaan doet u in uw eigen bibliotheek. Het is mogelijk om direct Word, TekstPDF, Epub, en Excel bestanden voor te laten lezen. FotoPDF bestanden kunnen met de ingebouwde OCR software direct omgezet worden naar tekst PDF zodat ook deze bestanden voorgelezen kunnen worden. Er zijn 9 talen beschikbaar waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. De eigen bibliotheek kent een mappenstructuur waardoor het mogelijk is om documenten en digitale boeken te structureren. Er is een koppeling met Dedicon waardoor vrijwel alle schoolboeken van het basis- en voorgezet onderwijs ingeladen en voorgelezen kunnen worden.

Er is een language tag aanwezig. U kan bijvoorbeeld Engelse zinnen met de Engelse stem en Nederlandse stemmen met de Nederlandse stem voor laten lezen. Dit is ook erg handig bij het leren van woordjes. De language tag kan u gebruiken bij alle beschikbare voorleestalen.

Maken van teksten
TextAid helpt bij het maken van een tekst. Het programma spreekt letters, woorden of zinnen direct uit tijdens het typen. Er is een spellingcontrole aanwezig. Daarnaast is er een krachtige woordvoorspeller. Door het laten voorlezen van de eigen gemaakte tekst kan gecontroleerd worden of de zinsbouw en/of de tekst goed overkomt.

Bestuderen van teksten
Een tekst kan worden opgeslagen als MP3 bestand. Het is mogelijk om teksten te verzamelen van internet en deze rechtstreeks in TextAid te plakken. Vanuit de tekstverwerker is het mogelijk om teksten te direct te vertalen (powered by Google translate). Het is mogelijk om een samenvatting te maken van een tekst met behulp van markeerstiften.

Scannen van teksten
Met de krachtige scanfunctie (OCR) van TextAid is het mogelijk om foto PDF direct te converteren naar een tekst PDF. Scans kunnen dus omgezet worden naar een leesbaar formaat.

Dedicon
Schoolboeken zijn verkrijgbaar bij Dedicon en kunnen geüpload worden in TextAid. Zo is het mogelijk om schoolboeken op alle devices (Windows, MAC, Android, IOS en Chromebooks) te openen en voor te laten lezen.

Bekijk hier de film hoe u een boek van Dedicon kan inladen in TextAid.

Voordelen

 • 100% Webbased
  De tool is online en altijd beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat u TextAid kunt gebruiken op uw computer, tablet of telefoon. Het maakt niet uit welk besturingssysteem u gebruikt.
 • Leest Word en PDF
  U kunt uw eigen documenten uploaden. Hierin kunt u uw eigen documenten in verschillende formaten bekijken en voor laten lezen. (PowerPoint, PDF, Word, Epub, etc) U kunt uw documenten in uw eigen bibliotheek opslaan en vanaf elk apparaat openen.
 • Samenvatting maken
  Maak met markeerstiften een samenvatting van uw digitale (Dedicon) boek.
 • Makkelijk woordjes in een vreemde taal leren
  Laat woorden met de juiste uitspraak voorlezen. Zo kan u bijvoorbeeld Engelse woordjes met de Engelse stem en de Nederlandse betekenis met de Nederlandse stem laten voorlezen.
 • Scan/OCR
  Upload uw eigen gescande documenten en laat deze door ReadSpeaker TextAid voorlezen.
 • Schrijfhulp
  Laat de tekst voorlezen terwijl u typt. U kunt ervoor kiezen om letter voor letter, complete woorden of hele zinnen te laten voorlezen. Gebruik ook de krachtige woordvoorspeller.
 • Web-Reader
  Met de Web-Reader van TextAid kunt u websites voor laten lezen. U hoeft alleen maar de tekst te selecteren die u wilt laten voorlezen. Met de speciale taakbalk kunt u de tekst voor laten lezen. Dit werkt voor zowel Windows, Mac, Chromebook en alle mobiele apparaten.