TextAid is de ideale cloud oplossing voor leerlingen met dyslexie. TextAid kan gebruikt worden op systemen van school maar kan ook gebruikt worden op een systeem van de leerling zelf.
In TextAid zit een uitgebreide beheermodule waarmee een docent een account voor een leerling kan activeren. Het is ook mogelijk om grote groepen leerlingen te importeren via een LTI integratie. Wanneer de leerling een account heeft kan hij/zij overal gebruik maken van TextAid mits deze gebruik kan maken van internet. SSO (Single Sign On) is mogelijk met Google accounts, Office 365, MOO, Zulu Connect, Cloudwise en Aerobe. Het beheeraccount geeft de beheerder inzicht in het gebruik van het systeem. Per leerling kan bekeken worden hoeveel gebruik hij/zij van TextAid maakt.
Bestanden kunnen zeer eenvoudig gedeeld worden. Als beheerder kan u aangeven met wie u het bestand wilt delen. Dit kan met 1 bepaalde leerling of docent zijn maar ook met een groep leerlingen of docenten. Deze groepen kan u aanmaken en beheren in de beheermodule. Het delen van bestanden kan met tijdslot. Dit is handig wanneer er bijvoorbeeld een toets gedeeld wordt.
TextAid is platform-onafhankelijk. TextAid kan dus gebruikt worden op Windows en MAC systemen maar ook op Apple (IOS), Android , Windows tablets en Chromebooks. TextAid kan dus echt op ieder device gebruikt worden. Dit is ideaal als u werkt met het BYOD principe op uw school. Ook als een school nog gewoon werkt met een netwerk is TextAid ideaal. Er is geen installatie nodig. Uw netwerkleverancier hoeft dan ook niets te doen. Daarnaast is er geen beheer nodig voor het programma en wordt er altijd gebruik gemaakt van de laatste nieuwe versie. Er is nooit een update nodig.
Met de Toets add on in TextAid kan de leerling gebruik maken van een toetsomgeving. Deze toetsomgeving is te benaderen via een aparte URL welke gewhitelist kan worden in bijvoorbeeld de Safe Exam Browser of in COOL Check. COOL check is te gebruiken op een beheerde Chromebook. Het is dan ook mogelijk om examens af te nemen met TextAid. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Voorlezen van teksten
TextAid beschikt over een eigen Cloud opslag. Iedere gebruiker met een account kan zijn of haar eigen documenten uploaden en voor laten lezen. Opslaan gebeurt in een eigen bibliotheek. Het is mogelijk om direct Word, TekstPDF, Epub, en Excel bestanden voor te laten lezen. FotoPDF bestanden kunnen met de ingebouwde OCR software direct omgezet worden naar tekst PDF zodat ook deze bestanden voorgelezen kunnen worden. Er zijn 9 talen beschikbaar waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Op verzoek kunnen we bijvoorbeeld ook Oekraïens toevoegen. De eigen bibliotheek kent een mappenstructuur waardoor het mogelijk is om documenten en digitale boeken te structureren. Er is een koppeling met Dedicon waardoor vrijwel alle schoolboeken van het basis- en voorgezet onderwijs ingeladen en voorgelezen kunnen worden. Tevens kan TextAid overweg met de digitale schoolboeken van Stichting Toegankelijke Informatie.
Maken van teksten
TextAid helpt bij het maken van een tekst. Het programma spreekt letters, woorden of zinnen direct uit tijdens het typen. Er is een spellingcontrole aanwezig. Daarnaast is er een krachtige woordvoorspeller. Door het laten voorlezen van de eigen gemaakte tekst kan gecontroleerd worden of de zinsbouw en/of de tekst goed overkomt.
Bestuderen van teksten
Een tekst kan worden opgeslagen als MP3 bestand. Het is mogelijk om teksten te verzamelen van internet en deze rechtstreeks in TextAid te plakken. Vanuit de tekstverwerker is het mogelijk om teksten te direct te vertalen (Google translate). Het is mogelijk om een samenvatting te maken van een tekst met behulp van markeerstiften. Het is ook mogelijk om direct aantekeningen te maken in een document.
SSO
Laat leerlingen/studenten direct inloggen met SSO (single sign on) op basis van Office 365 of het Google account van school. Leerlingen/studenten kunnen dan direct met 1 druk op de knop aan de slag met TextAid. We hebben ook SSO koppelingen met MOO, Zulu Connect, Cloudwise en Aerobe.
Extensie
TextAid heeft een eigen extensie die te gebruiken is in de Google Workspace omgeving. Plaats in één keer de extensie voor alle leerlingen en laat teksten op internet, in Google docs of Office 365 direct voorlezen. Klik hier voor de handleiding voor het gebruik van de TextAid Chome extensie. De extensie is uiteraard ook in Edge te gebruiken.
Scannen van teksten
Met de krachtige scanfunctie (OCR) van TextAid is het mogelijk om foto PDF direct te converteren naar een tekst PDF. Scans kunnen dus omgezet worden naar een leesbaar formaat. Daarnaast bieden we, indien gewenst, een offline OCR conversie. U kan de scan dan ook volledig bewerken. Zo zijn leesvolgordes aan te passen en kan u bijvoorbeeld regelen dat de regelnummers wel in beeld staan maar niet worden voorgelezen.
Maken en Inleveren van documenten
Leerlingen kunnen eenvoudig documenten (denk aan een werkblad uit een methode) invullen en weer inleveren bij de docent. Bekijk in onderstaande video hoe dat werkt:
Neem voor meer informatie en prijzen contact op met Woordhelder.